Dzieci z grupy ,,Koszałki" samodzielnie przygotowały pyszne, zdrowe i kolorowe wiosenne kanapki.
Zanim jednak do tego przystąpiły dowiedziały się jakie produkty należy jeść żeby być zdrowym, dlaczego musimy się zdrowo odżywiać? Po starannym umyciu rączek i założeniu fartuszków omówiły produkty ułożone na talerzach. Wśród nich znalazły się: chleb z masłem, sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka oraz żółty ser. Wielką radość sprawiło dzieciom układanie na kanapkach kompozycji z ulubionych warzyw. Ostatnim etapem była degustacja kanapek.
Koszałki z wielkim apetytem zjadły przygotowane przez siebie smaczne, zdrowe i pięknie ozdobione kanapki. Dzięki takim zajęciom przedszkolaki kształcą odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijają wyobraźnię, kreatywność oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.